Детска градина Космонавт
На 19 юли децата от ДГ „Космонавт“, Пловдив посрещнаха Дървото на хармонията, което фондация „АФА България“ пренася от място на място, за да може то да приютява в клоните си нови и нови съмишленици на каузата: Приятели на животните и природата.
Кметът на район „Северен“ г-н Алексиев поздрави малките еко -художници с грамотата на организаторите „Детска градина на най-големите малки приятели на животните и природата“.
 Жана Паралингова е номинирана в четвъртото издание на еко – маратона, стартирал на 1 юни 2022г. и финиширал на 28 юни 2023г. с изложбата „Децата на България за бъдещето на планетата“ в Народното събрание, представяща творбите от 58 населени места.
 Това е инициатива на  фондация „АФА България“ с председател Аксиния Боснева, а наградената рисунката бе представена днес пред децата.
Събитието се превърна в истински празник за малчуганите, които имаха възможност не само да наблюдават, но и да станат участници в театралната постановка „Приключенията на Малкия Мук“ – вълнуващо послание за приятелите, които опазват природата с грижа и внимание към нейните обитатели – животните.
В края на събитието директор Тотева насърчи представителите на районната администрация, предвождани от кмет Алексиев да оставят цветни отпечатъци от дланите си върху Дървото на хармонията, което символизира общите усилия на малки и големи да излекуваме заедно раните на Планетата.