Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
Надежда! Надежда за всички.

 

На 13.04.2023г директора на ДГ“Космонавт“ г-жа Тотева, родителите и учителите от детското заведение дариха „надежда“ на децата от клиниката по онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив. Всички те обединиха усилията си зад една достойна и благородна кауза водени от желанието да върнат детските усмивки на болните деца и да подарят надежда на родителите им.

След направена анкета сред родителите на децата посещаващи детската градина, се взе решение иницираният  от г-жа Тотева благотворителен базар да подкрепи децата, които се борят с онкологични заболявания. Благодарение на родителите, които приеха каузата за лична и доказаха своето благородство и доброта, на събитието се предоставиха ръчно изработени великденски украси и невероятни кулинарни вкусотии. Децата от ДГ Космонавт бяха подготвили песни, тематично свързани с доброто и надеждата, а специален гост на базара беше не кой да е, а г-н Хайгашот Агасян. Кмета на район Северен г-н Алексиев също присъства на благородната инициатива. Просълзен и трогнат от събитието, той изрази подкрепата си и каза, че би се радвал събитието да стане ежегодно. Екипа а „Меджик парти“ озвучи и засне събитието благотворително, а директора на училище „Никола Вапцаров“ г-н Стратиев любезно предостави физкултурния салон за реализация на събитието.

На базара се събраха средства възлизащи на близо 7 000 лева, които бяха предадени на лечебното заведение, а по-късно те от своя страна предоставиха документи за изразходваните средства /виж по долу/.

Събития като това обединяват, дават сила, кураж, мотивация и позитивен поглед към утрешния ден. Събития като това ни показват, че заедно можем да се справим, защото…. „НИЕ ПРАВИМ ДОБРОТО ВЪЗМОЖНО“!