Детска градина Космонавт
Чудесен празник сътвориха децата от 4-та „Б“ група в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ по случай 3-ти март.Пред погледа на своите родители те пресъздадоха историята на България от нейното основаване от Хан Аспарух до Освобождението й.

Тържеството включваше патриотични песни, посветени на Родината-„Високи сини планини“, „Край Босфора“, „Песен за Левски“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна“.Малчуганите изпълниха Танц за България , както и театралната сценка „Заветът на Кубрат“.

Част от момчетата бяха облечени като важни исторически личности от различни периоди в историята на България-Хан Аспарух, Хан Кубрат, Цар Симеон и други.Останалите деца бяха в български народни носии, като момичетата се открояваха в ярки и красиви традиционни носии.

„Искам да поздравя малките певци и актьори за прекрасното им представяне, а преподавателите и директора на ДГ „Космонавт“ Десислава Тотева-за отговорността и  желанието, с които работят с децата.Хубаво е когато те още от малки се възпитават в любов към Родината и признание към великите личности, оставили своя отпечатък в историята на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на празника.

На събитието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.